GreenMillpc

GREEN

Veel computers zijn gebouwd met het idee; meer is beter. Grotere harde schijven, meer geheugen, zwaardere koeling. Dit betekent meestal; meer stroomverbruik en warmere onderdelen.

GreenMillpc gaat uit van de werkelijkheid; minder stroomverbruik is beter.

Waarom een computer aanschaffen met een grote harde schijf,
terwijl u maar 10% daarvan gaat gebruiken?
Waarom een computer aanschaffen met veel geheugen,
terwijl u maar 50% daarvan gaat gebruiken?
Waarom veel stroom gebruiken,
terwijl u juist uw energiekosten wilt verminderen?

wat bieden wij?

wat bieden wij?

Een computer waarmee u sneller kan werken en die u geld bespaart door minder stroom te verbruiken. Dit doen wij door andere onderdelen te installeren die minder stroom gebruiken, maar niet de snelheid en de capaciteiten van uw systeem verminderen. Ook uw software nemen wij mee in energieconsumptie. Wij maken uw computer energiezuinig en u kunt doorgaan met waar u goed in bent.

Energy Star is an international standard for energy efficient consumer products originated in the United States of America. It was first created as a United States government program during the early 1990s, but Australia, Canada, Japan, New Zealand, Taiwan and the European Union have also adopted the program. Devices carrying the Energy Star logo, such as computer products and peripherals, kitchen appliances, buildings and other products, generally use 20%-30% less energy than required by federal standards.

Energy Star is een internationale standaard voor energie efficiënte consumenten producten en is origineel begonnen in de verenigde Staten van America. Het is begonnen als een Amerikaans regeringsprogramma in het begin van de jaren ‘90, maar heel snel werd dit programma ook opgenomen door Australië, Canada, Japan, Nieuw Zeeland, Taiwan en de Europese Unie. Producten die het logo van Energie Star dragen, zoals computers en randapparatuur, keuken apparatuur, gebouwen, maar ook andere producten, gebruiken gemiddeld 20% tot 30% minder energie dan de standaard in deze landen.
(Bron: Wikipedia)

Met deze Energy Star gedachte is GreenMillpc aan het werk. Wij willen alle computers en laptops minder stroom laten gebruiken zodat zij op den duur voor u geld kunnen opleveren.

Bij een gebruik van 500 Watt voor 8 uur per dag, 5 dagen per week en 52 weken per jaar, met een prijs van €0,75 per KWh, kom je uit op €780,= per jaar (Dat kunt u zelf narekenen).  Als we uitgaan van een levensduur van vier jaar voor een computer of laptop, dan is de totaalprijs aan energie, voor bovengenoemde voorbeeld, €3120,=.  Als u nu 30% minder stroom gebruikt en dit bedrag investeert in sneller en zuiniger apparatuur, dan kunt u €936,= meer besteden om op hetzelfde eindbedrag na vier jaar uit te komen.  Voor elk jaar dat hierna volgt, bespaart u €234,= per jaar.

Duurzaam investeren levert geld op!

Bij een printer of een switch kan het voordeel in meer procenten uitkomen omdat deze apparaten veel minder stroom gebruiken in stand-by stand dan andere types en merken.